banner

Innovation af vandfri farveproces for polyamid 6 filament

Med det stigende pres på miljøbeskyttelse er den rene produktion af nylon 6 filament blevet udført, og den vandfrie farveproces har tiltrukket sig mere og mere opmærksomhed.I dag vil Highsun tale med dig om dette hotte emne i branchen.

På nuværende tidspunkt er farvning af nylon 6-filament i nylonindustrien stadig dyppefarvning og pudefarvning på det senere stadium af spinding.De anvendte farvestoffer omfatter disperse farvestoffer og sure farvestoffer.Denne metode er ikke kun uadskillelig fra vand, men har også et højt energiforbrug og høje omkostninger.Forureningen af ​​tryk- og farvning af spildevand i den senere fase er meget besværlig.

Farvemasterbatchen blev fremstillet med pigment som farvestof og smeltespundet med nylon 6-spåner for at opnå nylon 6-farvet garn.Hele spinningsprocessen behøver ikke en dråbe vand, hvilket er grønt og miljøvenligt.Det er en populær teknologi i de senere år, men dens spinbarhed og niveau er ikke perfekt.

Disperse farvestoffer eller let sublimerede pigmenter bruges som farvestoffer i vakuumsublimationsfarveprocessen.De sublimeres til gas ved høje temperatur- eller vakuumforhold, klæber til overfladen af ​​nylon 6-filament og diffunderer til det indre af fiberen.Til sidst er farvningsprocessen afsluttet.

Denne proces forbruger ikke vand, men der er meget få typer farvestoffer og pigmenter, der kan bruges til at farve nylon 6 filamenter.Styringen af ​​sublimationshastigheden vil i et vist omfang påvirke udjævningen og farveoptagelsen, hvilket stiller høje krav til udstyret.Selvom der ikke er noget problem med vandforurening, kan forureningen af ​​udstyr, miljø og operatører ikke ignoreres.

Superkritisk kuldioxidfarvning forbruger ikke vand.Hydrofobe disperse farvestoffer kan opløses i superkritisk kuldioxid for at farve nylon 6 filament fra .Sammenlignet med vandfarvning er farvningstiden kortere, og hele farvningsprocessen kan kun afsluttes på ét udstyr ved at justere trykket og temperaturen, men oligomerernes indflydelse på farvningsydelsen kan ikke løses effektivt.

Fordelene ved organisk opløsningsmiddelfarvning af nylon 6 filament er, at der ikke er behov for vand, energiforbruget er lavt, og produktionseffektiviteten er høj.Desuden har den fundet et farvemiddel til at erstatte vand.

Highsun har været engageret i produktion og forskning og udvikling af nylon 6 i 36 år.Produktionen af ​​in-situ polymeriseret nylon 6 sorte chips kræver ikke noget tilsætnings- og blandingsudstyr.Den almindelige et-trins spindemaskine kan spinde civil fine denier perlesort nylon 6 filament under 1,1d.Den har god spinbarhed, fremragende farvningsensartethed og ingen farveforskel mellem den forrige batch og den senere batch.Gråkortets holdbarhed over for sollys og vask er over 4,5.

Highsun in-situ polymeriseret perlesort nylon 6 chips kan spinde fine denier nylon 6 in-situ sort silke med et minimum af 1,1d.Der er ingen farveforskel mellem batches.Spinbarheden, vandvaskningsmodstanden og den daglige farveægthed (gråniveau) af Highsun in-situ polymeriseret perlesort nylon 6 chips kan nå over 4,5 grad.Det kan bruges til forarbejdning af rene spinding, blandede og sammenvævede stoffer med enestående fordele.

Nylon 6 in situ sort silke kan forarbejdes til fuld strækgarn og luftskiftegarn, og vævede stoffer såsom pure spinning Taslon, Nissin, Oxford klud, twill klud osv. Den er især velegnet til forarbejdning af sportstøj, dunjakker, sokker, bh og taskestoffer.Det er kendetegnet ved slidstyrke, høj styrke, elastisk genopretning og kan bevare et elegant perlesort udseende efter gentagen vask og soleksponering.

Nylon 6 in situ sort garn er blandet med viskosefibre, polyesterfiber, spandex, bomuld og uld i en vis mængde.Det blandede garn bruges til kæde- og skudgarn.Det kan forarbejdes til højelastiske stoffer som viskose/polyamid, nylon/polyester vaseline, uld/polyamid og polyamid/ammoniak.Den er tyk, fast, sej og holdbar.Den er især velegnet til bearbejdning af frakker og overfrakker om vinteren og foråret.

Nylon 6 in-situ sort silke kan også forarbejdes med andre fibre til sammenvævede stoffer som nylon/bomuld og nylon/polyester på luftstrålevæv.Specifikationerne inkluderer plain, twill og semi gloss serier.Det bruges hovedsageligt til forarbejdning af vindjakke, bomuldstøj, jakke, T-shirt og andre stilarter af tøj.Den føles blød, glat og fyldig.Stoffets overflade er lys og blank.


Indlægstid: 21. februar 2022