banner

Prisen på Nylon 6 Chips er steget

I den seneste måned brød en runde af prisstigninger på nylon 6-chips ud på det kinesiske marked.Nedstrøms er meget defensivt, og da transmissionsmekanismen er blokeret, oplever opstrøms og nedstrøms forskellige forhold.I bedste fald kan det kun betragtes som et strukturelt marked.Opstrøms stiger lystigt, mens nylon 6-fabrikken står i en svær situation.

1. Nylon 6 chips og FDY

Fra 1. februar til 1. marts viste data frigivet af China Fibre Network, at upstream såsom ren benzen og caprolactam, midstreamnylon 6 chips, downstream såsom nylon 6 og fuldt trukket garn (FDY) steg med 34,13%, 29,89%, 21,43% og 22,47% er stigningen i spånerne af polymernylon 6 lille, og mere tæt på opstrøms, jo større er stigningen.

Fra rentabilitetsperspektivet har prisforskellen på upstream caprolactam nået et nyt højdepunkt på 19 måneder siden maj 2019 og nåede 7.700 yuan/ton, den månedlige stigning nåede 1.450 yuan/ton, og fortjenesten steg med 22,95 %.Prisforskellen mellem nylon 6 chips og FDY er steget med 100 yuan/ton, men prisforskellen mellem nylon 6 chips og caprolactam er faldet med 150 yuan/ton, og tabet er steget med 18,75%.

2. Forhandling i Kinas nylon 6-industri

For nylon 6-industrien i Kina blev denne runde af stigende priser udløst af afmatningen i den globale epidemi og stigningen i priserne forårsaget af overdreven valuta.Men med hensyn til pristransmissionsmekanismen, især med hensyn til industriforhandling, er upstream caprolactam-fabrikkerne for stærke, og polynylon 6-fabrikken er i en yderst ugunstig passiv situation.

I årenes løb har mange caprolactam-fabrikker investeret direkte i nye polymerisationsproduktionslinjer.Nedstrøms polymerisations-nylon 6-anlæg kan ikke konkurrere med dem med hensyn til produktionsomkostninger, og deres boligareal er blevet hårdt presset.Mere ekstremt, nogle virksomheder kæmper en priskrig, fænomener, at prisen på chips er tæt på eller endda lavere end caprolactam, kan ofte ses.


Indlægstid: 21. februar 2022